Sommerferie 2006

Cykeltur fra Gedser til Skagen

Når man lige har passeret de 60, kondien er helt i bund og "bjørnemuskelen" har vokset sig for stor, må det være på tide at tage på en lang cykeltur, og hvad er "mere naturlig" end at vælge ruten "Gedser til Skagen".
Turen starter en weekend i slutningen af juli ved, at Elise kører mig til Gedser Odde i bil. Vi læsser cyklen af, og turen mod Skagen kan starte.
Turen er planlagt til at gå nordpå over Falster, Sjælland med færgen fra Sjællands Odde til Djursland, videre over Randers Fjord ved Udby Høj mod Hadsund til Rebild og Ålborg. I Ålborg opholder vi os en uges tid, hvorefter vi fortsætter mod Skagen over Hals, Sæby og Frederikshavn. Planen er den, at jeg den første uge af turen - over Sjælland - kører alene. Elise kommer så - når hendes ferie starter - og møder mig i bil på Djursland. Med bilen til rådighed får vi større fleksibilitet på turen, f.eks. kan en planlagt cykeltur aflyses, men alligevel gennemføres i bil, hvis det skulle blive regnvejr en dag. Overnatningerne sker på vandrehjem, hvor der er bestilt plads  i forvejen.

Rute

Km

Gedser til Nykøbing Falster 43.6
Nykøbing Falster til Jungshoved 76.5
Jungshoved til Kongskilde - Sorø 70.5
Kongskilde til Nykøbing Sjælland 82.7
Nykøbing Sjælland til Sjælland odde Færgehavn 31.1
Ebeltoft Færgehavn til Ebeltoft 6.7
Tur til Helgenæs og Mols Bjerge 55.8
Tur til Øre Havn 16.9
Ebeltoft til Gjerrild 56.1
Gjerrild til Hadsund 73.1
Tur mod Mariager 15.9
Hadsund til Rebild 31.3
Tur i bil til Ellidshøj  
Tur i bil til Løgstør rundt om Limfjorden og tur med hestevogn i Rold Skov  
Rebild til Ålborg 41.0
Ålborg til Hals 39.3
Egense til Ålborg 34.5
Tur til Nibe 49.1
Hals til Sæby 57.4
Sæby til Frederikshavn 12.6
Frederikshavn til Skagen 49.4
Totalt 800
 

Oversigtskort med de daglige cykel ruter indtegnet i forskellige farver - klik på en rute for at læse det tilknyttede rejsebrev

Retur til forrige side